WIE IS KAREN DE BONDT?

Karen de Bondt volgde lessen aan de grafische school, volgde mbo-opleiding Bouwkunde en hbo-opleidingen Huisvestingskunde en Projectarchitectuur en beschikt daarbij over een jarenlange ervaring. Ze werkte onder andere bij Gispen als accountmanager en projectleider in kantoorinrichtingen.
Ze realiseerde projecten in het onderwijs (onder andere een basisschool in Zaltbommel en Aalst), de zorg (bijvoorbeeld BNT Consult Zaltbommel en diverse huisartsenpraktijken), de overheid (diverse gemeenten) en kantoren (als Sony Hilversum en DNW Marknesse). Deze ervaring wordt geschraagd door een uitstekende kennis van akoestiek, ergonomie en arbowet-technische zaken. Ook de strenge NEN-normeringen waaraan werkgevers moeten voldoen kennen voor haar geen geheimen.

HOE WERK IK?

Samen met mijn opdrachtgevers kijk ik opnieuw naar een omgeving. Hoe is de routing door het huis of het kantoor? Wat is de beste plek voor een bepaalde kamer of werkruimte? Een ruimte moet ten dienste staan van de bewoner of gebruiker, zodat werken of wonen optimaal tot zijn recht komt. Dat gaat verder dan het schuiven met de inrichting. Soms kan het verplaatsen van een raam of een wand ineens een heel andere dimensie teweegbrengen. Letterlijk ruimte scheppen. Het gaat ook verder dan het projecteren van het eigen ruimtelijke inzicht op het project. Dat vraagt naast overzicht ook om betrokkenheid en de juiste elementen samen weten te brengen zodat de ruimte gaat leven met de bewoners. Want de bewoners moeten zich er uiteindelijk thuis voelen en de ruimte moet de bewoners faciliteren in het gewenste gebruik, hoe flexibel ook.
Ik kan als ontwerper het hele traject op mij nemen en begeleiden. Van plan van eisen en ontwerp tot de werkelijke realisatie en de bijbehorende planning. Al dan niet samen met een eigen netwerk van uitvoerders en inrichters. Maar ook voor een deeltraject ben ik inzetbaar...
LEES HIER DE ALGEMENE VOORWAARDEN

WAT IK BELANGRIJK VIND

Een werkomgeving of een woning biedt in eerste instantie een ruimte. Pas als deze wordt ingedeeld en een toevoeging krijgt van de bewoners, komt ruimte tot leven. En pas als de ruimte gd wordt ingedeeld en deze de handtekening van de gebruikers/bewoners draagt, heeft de ruimte een ziel en 'beweegt' zij met haar gebruikers. Ik vind de synergie tussen de opdrachtgever en mijzelf in elk traject aantrekkelijk.
Dit is in elk project weer anders; de ene opdrachtgever mag ik geheel ontzorgen, geef ik tussentijds de juiste informatie en kan ik na verloop van tijd de sleutel van de nieuw gerealiseerde omgeving aanreiken, de andere opdrachtgever vind het heerlijk om uitgedaagd te worden mee te denken over de mogelijkheden van zijn/haar pand.
Ik wend en begeleid, ik ontzorg en voer uit en ieder project is er 1 op zich.
Ik kan enorm genieten van een bestaande omgeving die ik samen met de gebruikers een nieuwe bestemming mag geven. Het gebruik van de aanwezige elementen, een nieuw plan met de herkenbare toevoegingen van de gebruikers en mijn eigen input, maken de projecten zo spannend en aangenaam.
De door mij gerealiseerde projecten dragen de handtekening van de gebruikers n die van mij.

INSPIRATOR

Ik daag de klant graag uit tot lef, door te laten inzien dat het goed is de kernwaarden van de klant terug te laten komen; je moet immers doen waar je goed in bent en dat mag gezien worden. Wat me het meest aanspreekt is de samenwerking met de klant, het uitdenken van de meest ideale oplossing voor en vooral met de opdrachtgever. Ik ga meteen opzoek naar de mensen en de elementen die het plan tot een succesvol eindresultaat kunnen brengen.

CREATIEVELING

Naast het ontwerpen, schilder ik. Hoewel de basis is gelegd op de grafische school, heb ik het schilderen me geheel eigen gemaakt, ben ik autodidact. Ik laat me inspireren door mensen en de elementen in mijn omgeving. Ik spreek graag andere talen, ga op in de cultuur en voel me daarmee een ander mens wat weer leidt tot nieuwe inspiraties. Ik laat mijn zintuigen het werk doen, ik wil en hoef niet alles te kunnen benoemen.