HERINDELING KANTOOR
Kantoor Alphen

Voor het bouwbedrijf in Alphen werd mij gevraagd mee te denken over een nieuwe ruimtelijke indeling van het kantoor. In het bestaande kantoor kwam men via de trap binnen in een hal. In de hal waren overal deuren.. vlnr het toilet, het magazijn, het archief, een vergaderkamer en het kantoor. Via het kantoor liep met naar de kantine.

Ik besloot ruimte te creŽren door de kantine naar voren te halen. Nu komt men via de kantine binnen, maar deze is ingericht als open ontvangstruimte, waar men zich, in de uitstraling van het bedrijf, welkom voelt en waar men naast lunchen ook informele gesprekken kan voeren of aan een tafel even kan werken.
De garderobe nodigt uit de tijd te nemen en even de jas uit te doen. Men kan in de kantoorruimte keuze maken van ruimtes; concentratie of overlegruimte.
Door het naar voren halen van de kantine heeft het kantoor veel ruimtelijker en een open uitstraling gekregen.