EEN NIEUWE ENTREE
renovatie op bedrijventerrein Zwolle

Er is mij gevraagd een nieuwe entree te creeren met een balie. Uit onderzoek bleek dat zowel de huidige als de toekomstige entree moeilijk zichtbaar zijn. Ik besloot een plan te maken met een element dat de mensen zal begeleiden van buiten naar binnen in het pand. Die lijn is een bank van 9 meter lang, die op een nieuw vierkant plein geplaatst werd. De bank draagt de naam van het bedrijf die verlicht wordt en waarop een houten zitting van Padoukhout is gemaakt; een knipoog naar de ondersteuning dat het bedrijf biedt in onderzoek in technologie. De bank met de oranje kleurige zitting loopt als het ware door de glaspui de ontvangsthal in. Hier loopt de oranje lijn door over de vloer, onder de balie door, de trappen op richting de kantoren. De balie en de wanden binnen zijn strak en wit en volgen de strakke lijnen van de oude fabriekshal waarin het bedrijf zich gevestigd heeft. De letters op de balie zijn subtiel ton-sur-ton aangebracht om de balie niet permanent bemand zal zijn. De flexi