RESTAURANT
Herbestemming tankstation 1936

Karen de Bondt werd gevraagd een plan te maken om in een voormalig tankstation uit 1936 een restaurant te plaatsen.
Het pand is in de jaren zeventig al omgebouwd tot woonhuis en kantoor en onderzoek moet uitmaken wat andere mogelijkheden voor dit pand kunnen zijn.
Bij het bestuderen van de bouwtekeningen blijkt al gauw dat er een herindeling mogelijk is die uiteindelijk geen grote bouwkundige aanpassingen vraagt. Karen ontwerpt een plan waarbij de eigenzinnige uitstraling van de buitenzijde pas echt tot zijn waarde komt aan de binnenzijde van het pand. Zo besluit zij de koperen naald, buiten op het dak, tot een spil van het restaurant te maken en wel de AS van de wenteltrap naar de wijnkelder.

KLIK HIER en zie vloerenplan in mijn blog, een belangrijk onderdeel van mijn interieurontwerp.